Wij schrijven geregeld nieuwe artikelen over ons bedrijf en de sector

Project Pallas-Reactor

In mei 2023 is Albeton gestart met de bouwput voor de nieuwbouw van de Pallas-Reactor in Petten, die de verouderde Hoge Flux Reactor zal vervangen. Deze nieuwe reactor zal een centrale rol spelen in de wereldwijde productie van medische isotopen, die dagelijks levens redden.

Voor de basis van deze 1e fase van dit prestigieuze project hebben wij betonmortel geleverd voor de diepwanden. In totaal zijn er 30 sleuven van 1,5 meter dik, 4 meter breed en 35 meter diep gegraven, die met beton zijn gevuld om stevige diepwanden te creëren. Deze wanden zijn vervolgens verankerd met grout ankers van elk 33 meter lang. Daar overheen is een ringbalk gestort om de panelen in positie te houden.

Tijdens het uitgraven van deze kuip, werd deze gevuld met water om tegendruk te verzorgen aan de diepwanden. Na het uitgraven tot 21 meter zijn er 380 holle palen naar 47 meter N.A.P. geboord, welke als laatste nog met beton gevuld gaan worden (ca. 9 kuub per paal). Na het boren  van deze palen volgde er een indrukwekkende onderwaterstort van 3900 m3.  De levering aan de hiervoor ingezette 2 pompen, geschiedde met gemiddeld 200 m3 per uur vanuit onze locaties Amsterdam en Akersloot. Als laatste onderdeel van deze fase, zullen wij nog ca. 3500 m3 leveren t.b.v. de constructievloer.

Het succes van dit project is te danken aan de nauwe samenwerking tussen alle betrokken partijen, waaronder BESIX en NRG-Pallas. Wij zijn trots op de hoge kwaliteit van onze betonmortel, die aan alle zeer strenge eisen voldeed en op onze bijdrage aan dit baanbrekende project. Zodra deze bouwput voltooid is, kunnen de volgende stappen worden gezet voor de daadwerkelijke bouw van de reactor, die naar verwachting rond 2030 operationeel zal zijn.

HVC Alkmaar – geavanceerde glijbekisting

Bij Albeton zijn wij trots op onze rol in de realisatie van een indrukwekkende slibdrooginstallatie van 17 meter hoog bij HVC Alkmaar in opdracht van Visser & Smit Bouw B.V.. Dit project belichaamt onze toewijding aan kwaliteit, innovatie en samenwerking.

Dit gebouw is gestort met toepassing van een geavanceerde glijbekisting, een primeur in zijn soort. Deze wandbekisting, 1,20 m hoog en open aan de onderkant, maakte het mogelijk om het beton van bovenaf in lagen aan te brengen. Door middel van vijzelstaven werd de bekisting geleidelijk omhoog gevijzeld, waardoor het verse beton kon uitharden en zijn uiteindelijke constructieve waarde kon bereiken. Anders dan bij een gebruikelijke stapsgewijze klimbekisting is het glijden een continu 24/7 proces van vlechten en storten, terwijl de wandbekisting centimeter voor centimeter naar boven ‘glijdt’ totdat het hoogste punt is bereikt.

Onze chauffeurs hebben 7 dagen achtereen, 24/7, in totaal circa 2.250 m³ betonmortel geleverd, met een constant tempo van 15 m³ per uur. Het bovenste gedeelte van 130 m³ hebben we op 17 juni 2024 geleverd.

Het project geeft blijk van een goede samenwerking tussen de betrokken partijen die dit succesvol hebben gerealiseerd.

Wij danken onze opdrachtgever @Visser en Smit Bouw B.V. voor het vertrouwen en alle betrokkenen voor hun toewijding en samenwerking. Wij zijn trots op onze bijdrage aan het succesvolle glijwerk @HVC Alkmaar.

#samenwerken#samen verbinden

Amsterdam Spot

In opdracht van Casco Bouw Nederland leveren wij ca. 14.000 m3 betonmortel voor het project Amsterdam Spot.

Projectomschrijving: In het Zuid-Oost gebied van Amsterdam worden verschillende hoge woontorens met verre uitzichten over stad en land gerealiseerd.

  • 5 woontorens
  • 700 woningen
  • 14.000 m² kantoorruimte
  • Tweelaagse parkeerkelder van 17.000 m²
  • 400 parkeerplaatsen
  • Begane grond wordt ingevuld met horeca, commerciële ruimte en kantoor
  • Architecten: Kaan architecten, Klunder, Door en Moederschein Moonen

Bron: Pleijsierbouw.nl

Waterlandkwartier Purmerend

In opdracht van HBB Groep hebben wij ca. 15.500 m3 betonmortel geleverd voor de bouw van ca. 300 appartementen in het Waterlandkwartier te Purmerend.

Purmerend krijgt een nieuwe plek om te wonen, te werken en te leven in het Waterlandkwartier. Initiatiefnemer Steengoed, het Huurwoningen Nederland Fonds beheerd door Credit Linked Beheer, woningcorporatie Wooncompagnie en ontwikkelende bouwer HBB Groep zijn de realisatieovereenkomst voor de bouw van bijna 300 appartementen aan de Waterlandlaan 1 t/m 59 in Purmerend aangegaan. Hiermee geven zij het startschot om samen aan de slag te gaan en het bedrijventerrein te transformeren naar een levendig en stedelijk woongebied. “Na een lange intensieve periode van overleg, afstemming en ontwerpen is het project Terazza een feit. Ook de inbreng van gemeente is daarbij van zeer grote waarde”, aldus Ton van Oosten en Philip Bruinhard van ontwikkelaar Steengoed.

Verandering naar aantrekkelijke woonwijk
Van voormalig bedrijventerrein, waar nu nog een kantoorgebouw, een bedrijfspand en een voormalige meubelzaak staan, naar een levendige en duurzame woonwijk op een steenworpafstand van het centrum van Purmerend. De nieuwe woonwijk speelt in op een toenemende behoefte aan gemengd stedelijk wonen, werken en leven op een zeer goed bereikbare locatie.

Er worden woningen gebouwd voor alle doelgroepen
In HBB Groep hebben Credit Linked Beheer, Wooncompagnie en Steengoed de juiste partij gevonden voor het realiseren van de 291 woningen, verdeeld over vijf appartementengebouwen. De woningen zijn voor alle inkomensklassen, met een mix van sociale huurwoningen, middelduur en vrije sector huurwoningen en een aantal commerciële ruimten. “We vinden het geweldig om op deze plek 291 duurzame nieuwbouwwoningen te realiseren. De bouw van deze woningen is een mooie aanvulling voor Purmerend. We kijken ernaar uit om straks aan de slag te gaan”, aldus Nick Jaring, directeur bedrijfsvoering HBB Groep. Naar verwachting kan in het tweede kwartaal van 2023 gestart worden met de bouwwerkzaamheden.

Ook sociale huurders komen goed aan bod
Woningcorporatie Wooncompagnie is verheugd hier straks maar liefst 84 woningen te kunnen aanbieden aan woningzoekenden. “We zijn blij dat de start van de bouw eindelijk in zicht is. Dit is een mooi aantal nieuwe sociale huurwoningen in een prachtig woongebouw én in een gebied waar de nood erg hoog is”, aldus Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie.

Bron: HBB Groep